Gå til innhold

Gårdsturisme

Kom å besøk oss på vakre Mo Gård
Mo Gård ligger i Hole kommune utenfor Hønefoss. Storgården er en av Norges historiske gårder. Flere av bygningene er svært gamle, blant annet den røde «bestemorbygningen» som er fra 1500 tallet. Gården er eventyrsamleren og dikteren Jørgen Moes fødested, og barndomshjem.

Dukkestuen og tjernet som er beskrevet i Norges første barnebok, » I brønnen og i tjærnet», ligger også her. I den 200 år gamle dukkestuen ligger fortsatt dukken «lille-Beate» og hviler seg. Riktignok er det kun en «navnesøster» av den ekte dukken som har havnet i Nederland hos en annen gren av familien, men den er like gammel som originalen.

Stabburet på gården er fra tidlig 1700 tallet og her er det innredet en «mini-museum» med ting fra gården. Her er det også langbord og benker med mulighet for enkel servering av kaffe og kringle og kanskje høytlesning av eventyr?

Rundt det nevnte tjernet ligger det i dag en hyggelig natursti laget av det Norske Skogselskap. Området er også et naturreservat med interessant flora og fauna.

De som besøker gården vil få oppleve eventyrstemningen som hviler over gården. Det er mange sagn og tradisjoner knyttet til de gamle bygningene. Gården har vært i slektens eie siden 1300- tallet, og for de som ønsker omvisning har Rønnaug Moe Haugen mye spennende å fortelle. Hun leser også gjerne dikt og eventyr etter ønske.
Last ned vår brosjyre for mer informasjon.

BROSJYRE- VELKOMMEN TIL GARDS (PFD)

Reklame
One Comment leave one →
  1. Kirsten Katrine permalink
    august 1, 2011 12:49 pm

    Hei Beate og Trond!

    på leting etter personer i Vest-Agder som kan komme for å vise gamle matlagingsteknikker – som smørkjerning og ysting av ost til vår familiedag/aktivitetsdag 7.aug , havne t jeg inn på gårdsturisme og også sidene for Mo gård! Flotte og informative sider og delikat layout med bilder. Klem fra Kirsten Katrine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: